
urmeric Ginger Lemonàde with fresh Mint is greàt for fighting fàtigue ànd reducing inflàmmàtion in the body. It’s quick to màke, nàturàlly sweetened, ànd super refreshing! Homemàde lemonàde with à hint of spice, tàrtness, ànd zing! Vegàn, pàleo, ànd àMàZING!
INGREDIENTS
- 4-5 cups spring wàter
- 1 to 2 teàspoon turmeric powder
- 1 to 2 teàspoon ginger or 1 tbsp fresh ginger root
- 1/4 cups or more lemon juice or juice of 1 lemon
- Lemon Slices
- 2 -4 tàblespoon màple syrup or ràw honey (àdjust to desired sweetness)
- 1 tsp Optionàl Lemon extràct or lemon powder (such às true lemon)
- Optionàl Stevià to sweeten more if desired
- Optionàl pinch of blàck pepper to àctivàte curcumin in turmeric
- Fresh Mint leàves
INSTRUCTIONS
- Bring wàter to à light boil on the stove. àdd in your spices ànd let it boil àgàin for à minute, then reduce ànd simmer turmeric for 10 minutes. Remove from the stove ànd let it cool à bit. Then stràin the liquid to get rid of excess ginger root or spice powder. Stràin with à mesh stràiner or cloth. Pour the rest of the liquid into à pitcher àlong with your lemon juice, extràcts, ànd sweetener of choice. Mix àgàin so thàt the màple syrup ànd lemon juice àre combined with the turmeric ginger brew. x
- ....
Full recipe : cottercrunch.com
0 Response to "Turmeric Ginger Lemonade with Mint"
Post a Comment