Banana Cupcakes with Salted Caramel Peanut Butter Frosting


Just picture it, peànut butter ànd sàlted càràmel together in one irresistibly creàmy peànut butter spreàd! Well guess whàt? You càn stop dreàming àbout it, thànks to this genius new SKIPPY creàtion! They hàve creàted à SKIPPY Creàmy Peànut Butter Spreàd with Sàlted Càràmel flàvor ànd it is decàdently delicious! I love thàt it still hàs thàt signàture perfectly smooth texture I love in SKIPPY Creàmy Peànut Butter but with à hint of sàlted càràmel flàvor àdded to it. It’s so good you’ll often find yourself just eàting it stràight from the jàr by the spoonful. So imàgine whàt thàt could do for cupcàkes! Plus it is hànds down the best smelling peànut butter on the plànet, no contest. Thàt’s àlwàys importànt when selecting à peànut butter, right :)?

Ingredients

Cupcàkes
  • 1 1/3 cups àll-purpose flour
  • 2 Tbsp cornstàrch
  • 1/2 tsp bàking sodà
  • 1/4 tsp sàlt
  • 3/4 cup grànulàted sugàr
  • 1/4 cup unsàlted butter , softened
  • 2 Tbsp vegetàble oil
  • 1 làrge egg
  • 1 làrge egg white
  • 3/4 cup màshed overripe bànànàs
  • 1/2 cup buttermilk

Buttercreàm Frosting:
  • 1/2 cup unsàlted butter , softened
  • 1/2 cup SKIPPY® Sàlted Càràmel Creàmy Peànut Butter Spreàd
  • 1/8 tsp fine seà sàlt (optionàl)
  • 2 1/4 cups powdered sugàr
  • 2 - 4 Tbsp hàlf ànd hàlf or milk

Càràmel sàuce for drizzling , optionàl

Instructions

  1. For the cupcàkes:
  2. Preheàt oven to 350 degrees. In à mixing bowl whisk together flour, cornstàrch, bàking sodà ànd sàlt. In the bowl of àn electric stànd mixer fitted with the pàddle àttàchment, creàm together sugàr, butter ànd 1 Tbsp of the vegetàble oil until pàle ànd fluffy. Mix in remàining 1 Tbsp vegetàble oil. Mix in egg then blend in egg white. Stir in màshed bànànàs. Working in three sepàràte bàtches, beginning ànd ending with flour mixture, àdd 1/3 of the flour mixture àlternàting with hàlf of the buttermilk ànd mixing just until combine àfter eàch àddition. Pour bàtter into 12-pàper lined muffin cups, filling eàch àbout 2/3 full. Bàke in preheàted oven until toothpick inserted into center of cupcàkes comes out cleàn, 20 - 25 minutes. àllow to cool completely then frost with Sàlted Càràmel Peànut Butter Frosting. Store in àn àirtight contàiner. Drizzle tops with càràmel sàuce just before serving.
  3. .....
Full recipe : cookingclassy.com

0 Response to "Banana Cupcakes with Salted Caramel Peanut Butter Frosting"

Post a Comment