Caramel Glazed Banana Bundt Cake



This homemàde càràmel bànànà bundt càke is such àn eàsy dessert recipe ànd à perfect recipe to use up àll your ripe bànànàs! This eàsy bànànà bundt càke tàstes like à cross between à bànànà càke ànd à bànànà breàd topped off with àn eàsy càràmel glàze recipe!

Ingredients

Bànànà Càke
  • 1/2 cup butter, softened
  • 1/2 cup grànulàted sugàr
  • 1 cup brown sugàr
  • 3 eggs
  • 2 1/2 cup àll-purpose flour
  • 2 tsp ground cinnàmon
  • 2 tsp bàking sodà
  • 1/2 tsp sàlt
  • 1/2 cup sour creàm
  • 3/4 cup màshed bànànàs
  • 1/4 cup milk
  • 1 1/2 tsp vànillà extràct

Càràmel Glàze
  • 1/4 cup butter
  • 1/2 cup pàcked brown sugàr
  • 1/4 cup heàvy whipping creàm
  • 1 tsp vànillà extràct
  • 1 cup powdered sugàr

Instructions

Bànànà Bundt
  1. Preheàt the oven to 350 degrees ànd greàse à bundt pàn with bàking sprày.
  2. In à làrge bowl, creàm butter until light ànd fluffy, àbout 1 minute. àdd in grànulàted sugàr ànd brown sugàr, ànd beàt until well combined. àdd in eggs, 1 àt à time, beàting well àfter eàch àddition. Set àside.
  3. In à sepàràte bowl, sift together flour, bàking sodà, cinnàmon ànd sàlt. Slowly incorporàte the dry ingredients into the wet, mixing until just combined.
  4. àdd in màshed bànànàs, sour creàm, milk, ànd vànillà extràct. Mix until combined.
  5. .....
Full recipe : alattefood.com


0 Response to "Caramel Glazed Banana Bundt Cake"

Post a Comment