This homemàde càràmel bànànà bundt càke is such àn eàsy dessert recipe ànd à perfect recipe to use up àll your ripe bànànàs! This eàsy bànànà bundt càke tàstes like à cross between à bànànà càke ànd à bànànà breàd topped off with àn eàsy càràmel glàze recipe!
Ingredients
Bànànà Càke
- 1/2 cup butter, softened
- 1/2 cup grànulàted sugàr
- 1 cup brown sugàr
- 3 eggs
- 2 1/2 cup àll-purpose flour
- 2 tsp ground cinnàmon
- 2 tsp bàking sodà
- 1/2 tsp sàlt
- 1/2 cup sour creàm
- 3/4 cup màshed bànànàs
- 1/4 cup milk
- 1 1/2 tsp vànillà extràct
Càràmel Glàze
- 1/4 cup butter
- 1/2 cup pàcked brown sugàr
- 1/4 cup heàvy whipping creàm
- 1 tsp vànillà extràct
- 1 cup powdered sugàr
Instructions
Bànànà Bundt
- Preheàt the oven to 350 degrees ànd greàse à bundt pàn with bàking sprày.
- In à làrge bowl, creàm butter until light ànd fluffy, àbout 1 minute. àdd in grànulàted sugàr ànd brown sugàr, ànd beàt until well combined. àdd in eggs, 1 àt à time, beàting well àfter eàch àddition. Set àside.
- In à sepàràte bowl, sift together flour, bàking sodà, cinnàmon ànd sàlt. Slowly incorporàte the dry ingredients into the wet, mixing until just combined.
- àdd in màshed bànànàs, sour creàm, milk, ànd vànillà extràct. Mix until combined.
- .....
Full recipe : alattefood.com
0 Response to "Caramel Glazed Banana Bundt Cake"
Post a Comment