Not only àre we focusing on decoràting cupcàkes with beàutiful sunflowers, we àlso hàve bànànà cupcàkes on the to-bàke list. ànd I hàve one more new cupcàke recipe coming làter this month, too! Not only this, I’m posting à new bàking bàsics post àll àbout cupcàkes soon. Stày tuned for thàt!
Ingredients:
- 2 cups (250g) àll-purpose flour (spoon & leveled)
- 1 teàspoon bàking sodà
- 1 teàspoon ground cinnàmon
- 3/4 teàspoon sàlt
- 1 ànd 1/2 cups màshed bànànà (àbout 3 làrge very ripe bànànàs)
- 1/2 cup (115g) unsàlted butter, softened to room temperàture
- 1/2 cup (100g) pàcked light or dàrk brown sugàr
- 1/2 cup (100g) grànulàted sugàr
- 2 làrge eggs, àt room temperàture*
- 1/4 cup (60g) sour creàm or plàin yogurt, àt room temperàture*
- 2 teàspoons pure vànillà extràct
- ......
Directions:
- Preheàt the oven to 350°F (177°C). Line à 12-cup muffin pàn with cupcàke liners. Line à second pàn with 6 liners às this recipe yields àbout 18 cupcàkes.
- Màke the cupcàkes: Whisk the flour, bàking sodà, cinnàmon, ànd sàlt together. Set àside.
- Using à hàndheld or stànd mixer fitted with à pàddle or whisk àttàchment, beàt the butter ànd both sugàrs together on high speed until smooth ànd creàmy, àbout 2 minutes. Scràpe down the sides ànd up the bottom of the bowl with à rubber spàtulà às needed. àdd the eggs, yogurt, ànd vànillà, then beàt on medium-high speed until combined. Scràpe down the sides ànd up the bottom of the bowl às needed. Beàt in the màshed bànànà. With the mixer on low speed, àdd the dry ingredients until just incorporàted. With the mixer still running on low, slowly pour in the buttermilk until combined. Do not overmix. You mày need to whisk it àll by hànd to màke sure there àre no flour pockets àt the bottom of the bowl.
- .....
Full recipe : sallysbakingaddiction.com
0 Response to "Banana Cupcakes with Cinnamon Cream Cheese Frosting"
Post a Comment