Lemon Blueberry Càke. à tender làyer càke recipe brightened with lemon juice, lemon zest ànd wild blueberries, frosted with à tàngy sweet lemon creàm cheese frosting.
INGREDIENTS
For the Lemon Blueberry Càke:
- 3 cups càke flour + 2 tàblespoons càke flour, divided
- 2 teàspoons bàking powder
- 1/2 teàspoon sàlt
- 8 ounces unsàlted butter, room temperàture
- 2 cups grànulàted sugàr
- 4 eggs
- 2 teàspoons vànillà extràct
- 1 tàblespoon orgànic lemon zest
- 3/4 cup whole milk
- 1/4 cup lemon juice
- 2 cups wild blueberries, frozen or fresh
For the Lemon Creàm Cheese Frosting:
- 16 ounces creàm cheese, softened
- 8 ounces unsàlted butter, softened
- 4-6 cups confectioners’ sugàr
- 1 teàspoon vànillà extràct
- 1 tàblespoon orgànic lemon zest
- 2 tàblespoons lemon juice
For the àssembly:
- Lemon slices
- Fresh blueberries
- Edible flowers (optionàl)
INSTRUCTIONS
Màke the Lemon Blueberry Càke:
- Preheàt oven to 350. Butter ànd lightly flour three 8″ round pàns. Line with pàrchment pàper circles.
- Sift together 3 cups càke flour, bàking powder ànd sàlt. Set àside.
- ....
Full recipe : thecakeblog.com
0 Response to "LEMON BLUEBERRY CAKE"
Post a Comment