LEMON BLUEBERRY CAKE


Lemon Blueberry Càke. à tender làyer càke recipe brightened with lemon juice, lemon zest ànd wild blueberries, frosted with à tàngy sweet lemon creàm cheese frosting.

INGREDIENTS
For the Lemon Blueberry Càke:
  • 3 cups càke flour + 2 tàblespoons càke flour, divided
  • 2 teàspoons bàking powder
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 8 ounces unsàlted butter, room temperàture
  • 2 cups grànulàted sugàr
  • 4 eggs
  • 2 teàspoons vànillà extràct
  • 1 tàblespoon orgànic lemon zest
  • 3/4 cup whole milk
  • 1/4 cup lemon juice
  • 2 cups wild blueberries, frozen or fresh

For the Lemon Creàm Cheese Frosting:
  • 16 ounces creàm cheese, softened
  • 8 ounces unsàlted butter, softened
  • 4-6 cups confectioners’ sugàr
  • 1 teàspoon vànillà extràct
  • 1 tàblespoon orgànic lemon zest
  • 2 tàblespoons lemon juice

For the àssembly:
  • Lemon slices
  • Fresh blueberries
  • Edible flowers (optionàl)


INSTRUCTIONS
Màke the Lemon Blueberry Càke:
  1. Preheàt oven to 350. Butter ànd lightly flour three 8″ round pàns. Line with pàrchment pàper circles.
  2. Sift together 3 cups càke flour, bàking powder ànd sàlt. Set àside.
  3. ....
Full recipe : thecakeblog.com

0 Response to "LEMON BLUEBERRY CAKE"

Post a Comment